Dvacet šest dětských autosedaček v testu: Tu nejhorší u nás prodával Lidl

Martin Přibyl Martin Přibyl
1. 6. 2020 6:02
Německý autoklub ADAC přinesl výsledky svého každoročního testu dětských sedaček. Tentokrát absolvovalo saňový crash test celkem 26 typů, a to včetně zajímavé varianty pro ty, kteří často mění auta: dvojice skládacích modelů, které se dají snadno přenášet.

Na výsledky loňského testu se můžete podívat zde.

Foto: ADAC

Pro dovolenkáře nebo ty, co nemají vlastní auto: skládací sedačky

ADAC tentokrát vyzkoušel i sedačky, které jsou speciálně určeny třeba pro rodiny, které nemají vlastní auto, ale často jej využívají třeba v rámci služeb carsharingu. Hodit se ale mohou i na dovolené, kdy si na místě vůz půjčujete.

Běžně byste v takovém případě kvůli snadnosti přepravy použili třeba kompaktní dětský podsedák, jehož bezpečnost je ale poměrně sporná. Dítě například neochrání při bočním nárazu a přes jeho tělíčko špatně vede bezpečnostní pás. Řešením by mohly být skládací sedačky Chicco Fold & Go i-Size a Mifold Hifold Fit and Fold Booster (na obrázku). Obě ADAC hodnotí jako "uspokojivé", s přehledem tedy splňují požadavky normy. Pro výše uvedené případy mohou tedy být zajímavým řešením, jsou přitom určeny pro děti do cca 4 let.

V rámci svých starších testů ADAC zkoušel také další snadno přepravitelné sedačky: nafukovací Nachfolger Hy5.1 TT (pro děti do čtyř let) a skládací Mifold Grab-and-Go (od čtyř do dvanácti let). I tyto sedačky získaly hodnocení "uspokojivá".

Na výsledky testu se můžete podívat na následujících snímcích.

 

Právě se děje

Další zprávy