Podrobný přehled aut na ministerstvech. Některá mají v garážích nečekané modely

Jan Matoušek Jan Matoušek
30. 1. 2024 6:02
14 ministerstev, 14 různých vozových parků. Na první pohled auta, která jednotlivé resorty využívají, příliš nepřekvapí. Sem tam se ale najde i něco netradičního. Třeba Multicar, několik vodíkových modelů a překvapivě široké je také zastoupení elektromobilů. Jakými auty jezdí jednotliví ministři vlády Petra Fialy i jaké modely mají jejich ministerstva, najdete v následující galerii.

Ministerstvo životního prostředí

Na ministerstvu životního prostředí sází na ekologická auta, mimo jiné tak mají zapůjčenou vodíkovou Toyotu Mirai, kterou kromě ministra Petra Hladíka (KDU-ČSL) jezdí i další zaměstnanci ministerstva. Celkem resort využívá 61 automobilů. "Vozidla na alternativní pohon představují zhruba třetinu z celkového počtu vozidel ministerstva," říká mluvčí Lucie Ješátková. "Chceme, abychom se s nastaveným antifosilním trendem pro obnovu vozového parku stali lídrem státní správy," dodává. Kromě vodíkové Toyoty má ministerstvo také tři elektromobily nebo jedenáct plug-in hybridů - většinou jde o Octavie iV.

Pro osobní účely ale využívá ministr Hladík přece jen konvenčnější automobil. Vzhledem k tomu, že má pět dětí, jezdí velkým MPV Volkswagen Sharan.

 

Právě se děje

Další zprávy