Podrobný přehled aut na ministerstvech. Některá mají v garážích nečekané modely

Jan Matoušek Jan Matoušek
30. 1. 2024 6:02
14 ministerstev, 14 různých vozových parků. Na první pohled auta, která jednotlivé resorty využívají, příliš nepřekvapí. Sem tam se ale najde i něco netradičního. Třeba Multicar, několik vodíkových modelů a překvapivě široké je také zastoupení elektromobilů. Jakými auty jezdí jednotliví ministři vlády Petra Fialy i jaké modely mají jejich ministerstva, najdete v následující galerii.

Ministerstvo obrany

S vozovým parkem ministerstva obrany je to na rozdíl od ostatních resortů složitější. "Ministerstvo obrany samo o sobě vozový park nemá. Ten je sdílen s technikou resortu, kde jsou vozidla vyčleňována početně i koncepčně dle aktuálních potřeb pro jednotlivé organizační složky resortu," vysvětluje mluvčí Ivana Navrátilová. Obecně je podle ní pro organizační složky v Praze vyčleněno asi pět desítek automobilů, většinou značek Škoda nebo Volkswagen. V případě mladoboleslavské značky jde hlavně o Superby a Octavie, u německé automobilky mikrobusy Caravelle a Transporter. Kromě nich má ministerstvo k dispozici i autobusy.

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) pak využívá ochranu Vojenské policie. "Konkrétní informace o automobilu proto z taktických důvodů a s ohledem na bezpečnost chráněné osoby nemůžeme sdělit," dodává mluvčí resortu.

 

Právě se děje

Další zprávy