Podrobný přehled aut na ministerstvech. Některá mají v garážích nečekané modely

Jan Matoušek Jan Matoušek
30. 1. 2024 6:02
14 ministerstev, 14 různých vozových parků. Na první pohled auta, která jednotlivé resorty využívají, příliš nepřekvapí. Sem tam se ale najde i něco netradičního. Třeba Multicar, několik vodíkových modelů a překvapivě široké je také zastoupení elektromobilů. Jakými auty jezdí jednotliví ministři vlády Petra Fialy i jaké modely mají jejich ministerstva, najdete v následující galerii.

Ministerstvo práce a sociálních věcí

Vozovému parku na ministerstvu práce a sociálních věcí - skládá se z celkem 45 aut - dominují automobily Škoda. Resort má ve svých řadách hned 19 Superbů, z toho tři s plug-in hybridním pohonem, 14 Rapidů, sedm Octavií, ale také třeba jeden Roomster. Kromě toho nicméně ministerstvo vsadilo také na ekologickou dopravu, jeho zaměstnance tak potkáte třeba za volantem vodíkové Toyoty Mirai (tu má ministerstvo zapůjčenou do května letošního roku) nebo elektrické Škody Enyaq.

"Ministr Marian Jurečka (KDU-ČSL) využívá pro služební účely podle aktuální potřeby vůz Škoda Kodiaq a Enyaq," sdělil Aktuálně.cz mluvčí ministerstva Jakub Augusta.

 

Právě se děje

Další zprávy