Podrobný přehled aut na ministerstvech. Některá mají v garážích nečekané modely

Jan Matoušek Jan Matoušek
30. 1. 2024 6:02
14 ministerstev, 14 různých vozových parků. Na první pohled auta, která jednotlivé resorty využívají, příliš nepřekvapí. Sem tam se ale najde i něco netradičního. Třeba Multicar, několik vodíkových modelů a překvapivě široké je také zastoupení elektromobilů. Jakými auty jezdí jednotliví ministři vlády Petra Fialy i jaké modely mají jejich ministerstva, najdete v následující galerii.

Ministerstvo zemědělství

V garážích ministerstva zemědělství aktuálně parkuje 78 automobilů. "V současné době vozový park zeštíhlujeme," dodává ale mluvčí resortu Vojtěch Bílý. Nejčastějšími modely jsou Škody Superb, těch má ministerstvo 29, a Octavia, kterých má 26. Kromě jednoho Fiatu Scudo mají všechna auta logo okřídleného šípu, za zmínku stojí třeba jedno SUV Yeti nebo jeden Rapid.

Ministr Marek Výborný (KDU-ČSL) má k dispozici dvě auta s řidičem - Superb s dvoulitrovým benzinovým turbomotorem a pohonem všech kol, respektive SUV Kodiaq rovněž s pohonem všech kol. "Soukromě ministr Výborný vlastní Škodu Octavia Combi a Škodu Citigo," dodává Vojtěch Bílý.

 

Právě se děje

Další zprávy