Šéfporadce Hodinář povýšil, Dobeš z něj udělal náměstka

ČTK ČTK
29. 3. 2011 12:22
Na ministerstvo školství přešel z Bártova resortu dopravy

Praha - Jakub Hodinář (ODS), kterého ministr školství Josef Dobeš (VV) na začátku měsíce jmenoval do funkce šéfa svých poradců, se v úterý stal prvním náměstkem ministra.

Bude se věnovat mezinárodním vztahům a evropským záležitostem, informoval tiskový odbor úřadu. Hodinář na školství přešel od Dobešova stranického kolegy Víta Bárty.

Hodinář působil dříve jako ředitel kabinetu ministra pro evropské záležitosti a následně jako jeho náměstek. Stejný kariérní postup si zopakoval na dopravě, kde se stal loni v listopadu náměstkem. Vedl sekci zahraničních vztahů a družicových systémů. V letech 2007 až 2009 pracoval jako tajemník a zástupce šéfa poradců u ministra zemědělství Petra Gandaloviče (ODS).

"V několika minulých pozicích se (Hodinář) přímo zabýval evropskými záležitostmi, proto v něm ministr Josef Dobeš vidí silnou osobnost, která disponuje dostatkem odborných kompetencí pro tak zodpovědnou pozici," uvedl Martin Korych z tiskového odboru ministerstva.

Dobeš se v posledních týdnech potýkal s několika aférami, mimo jiné čelil podezření, že napsal seminární práci své podřízené. Do médií také unikaly informace z porad nejužšího vedení ministerstva. Polemiku vyvolalo také Dobešovo rozhodnutí jmenovat svým náměstkem předsedu konzervativní iniciativy D.O.S.T. a bývalého kandidáta nacionalistické Národní strany Ladislava Bátoru.

 

Právě se děje

Další zprávy