Stejný kečup, jiné složení. Proč jsou potraviny v Německu kvalitnější než v Česku?

Zahraničí Aneta Zachová, Zahraničí
Aktualizováno 27. 6. 2018 11:30
Jedna značka, jeden obal - ale různé složení. Na dvojí kvalitu zboží, kdy například do Česka se dováží méně kvalitní lančmít než do Německa, už dlouho upozorňují státy střední a východní Evropy. Teď to ale vypadá, že nátlak na Brusel přinese výsledky. Už od ledna roku 2020 by mohla začít platit nová pravidla, která by zakazovala dvojí kvalitu potravin na vnitřním trhu EU.
Foto: Michaela Hasíková/Economia

Vina výrobce

Loni také Státní zemědělská a potravinářská inspekce zjistila, že kečup prodávaný v obchodech Lidl a Kaufland obsahoval jen polovinu rajčatové sušiny, než je stanovené minimum. Jednalo se o produkt Kania Curry Ketchup Mild, který je vyráběný v Německu.

Supermarket Lidl se nicméně ozval, že za kvalitu zboží je zodpovědný jeho výrobce. U potravin nesoucích značku Lidl prý řetězec nedělá žádné rozdíly v jejich kvalitě.

 

Právě se děje

Další zprávy