Vláda schválila daňové úlevy pro lidi i firmy v oblastech zasažených tornádem

ČTK ČTK
28. 6. 2021 13:36
Vláda schválila daňové úlevy pro lidi i firmy v oblastech zasažených tornádem

Občané a firmy na Moravě, které minulý čtvrtek zasáhla bouře doprovázená tornádem, získají podle ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO) daňové  úlevy. Posunou se jim lhůty pro zaplacení daně z příjmů, podání daňového  přiznání, kontrolního hlášení a platby daně z přidané hodnoty (DPH). Promine se jim záloha na silniční daň splatná k 15. červenci. Projednala to v pondělí vláda, uvedla na Twitteru Schillerová.

Splatnost daně z příjmů fyzických i právnických osob se posune podle informací na webu ministerstva financí z konce června do konce srpna. Podání daňového přiznání, kontrolního hlášení a platby DPH za květen se prodlouží o měsíc.

Tzv. generální pardon se bude automaticky vztahovat na podnikatele a firmy, které mají sídlo nebo pobyt na území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Břeclav a Hodonín, nebo které vykonávají převážnou část své činnosti na území těchto správních obvodů. Sídlo a bydliště dokládat nemusejí, případný převažující výkon činnosti doloží jen oznámením.

 

Právě se děje

Další zprávy