Pinterest má svou první mobilní aplikaci

tl
23. 8. 2012 1:21
S novou aplikací už lze Pinterest snadno prohlížet i na iOS a Androidu´.
Domovská stránka sociální sítě Pinterest.
Domovská stránka sociální sítě Pinterest. | Foto: Aktuálně.cz

Pro sociální síť Pinterest, které v současnosti raketovým tempem stoupá oblíbenost, konečně vyšla dlouho očekávaná aplikace pro mobilní zařízení s operačním Anroid a iOS. Počet uživatelů v poslední době stále narostl především proto, že Pinterest před nedávnem zavedl volnou registraci, a uživatelé si tak na této síti mohou vytvořit účet bez pozvánky.

Sdílejte fotky s ostatními

Pinterest je sociální síť podobná například Instagramu. Každý registrovaný uživatel získá svou vlastní nástěnku, na kterou si může věšet zajímavé fotky, které chce sdílet ostatními. Uživatelé na nástěnky připínají jak fotky, které sami vyfotili, tak zajímavé obrázky, které právě nalezli na internetu. Obrázky se následně třídí tematicky, podle toho co na nich je. Na Pinterestu uživatelé sledují právě tato témata, nikoliv sebe navzájem.

Nová mobilní aplikace, která má Pinterestu pomoci stát se ještě rozšířenějším, je určena pro iPhony, iPady nebo zařízení s Androidem. Nejlépe aplikace vypadá samozřejmě na velkém a jasném displeji iPadu, kde jsou fotky seřazeny do tří nebo čtyř sloupců, podle toho, zda je tablet v pozici na výšky nebo na šířku. Na menších displejích smartphonů je základní obrazovka rozdělena do jenom do dvou sloupců. I tak se ale fotky dají pohodlně prohlížet.

 

 

Právě se děje

Další zprávy