Rozšíření Slide Pad pro Nintendo 3DS vydrží 480 hodin

Adam Fiala
16. 12. 2011 2:32
Připravte si šroubovák a dost času. Nintendo 3DS Slide Pad vydrží hrát v kuse dvacet dní
Extenze herní konzole Nintendo 3DS.
Extenze herní konzole Nintendo 3DS. | Foto: Aktuálně.cz

Společnost Nintendo, přední výrobce konzolí a kompatibilních her, uvedlo na japonský trh zvláštní zařízení. Slide Pad určený pro kapesní herní konzoli Nintendo 3DS přináší několik výhod. Jednou je nové, přídavné tlačítko joysticku. Díky němu by ovládání her vytvořených pro trojrozměrné, prostorové zobrazení mělo nabídnout víc možností. Druhou podstatnou vlastností je, že zvládne hrát až 480 hodin. Těžko to však pomůže, aby společnost konkurovala přicházejícímu PlayStation Vita.

Baterie AAA postačí na dvacet dnů

Poněkud humorný je ovšem způsob, jakým je baterie v zařízení umístěna. Schovává se v přihrádce, která je ovšem uzavřena šroubkem. Při výměně tužkové baterie typu AAA si tak každý musí povinně připravit šroubovák. Jinak si nezahraje. Naštěstí nehrozí častá obměna, baterie by neměla mít problémy. Anoncovaných čtyři sta osmdesát hodin, v přepočtu dvacet dní, je více než uspokojivá doba.

Očekávání nového Kinectu

Až se v únoru dostane do Ameriky, mohl by se schovat pod názvem Circle Pad Pro. Společnost se však může stejně tak rozhodnout zůstat u jednoduchého Slide Pad, přestože mu chybí nějaký výrazný jmenovatel. Únorové datum je naplánováno v rámci uvedení nové hry pro 3DS Resident Evil. Nakonec však nepřináší zas takové změny do herního systému, to si budeme muset počkat na biometrické senzory nebo nový Kinect.

 

Právě se děje

Další zprávy