Nová konzole PlayStation Vita přijde v únoru 2012

Adam Fiala
24. 10. 2011 7:55
Sony patří ke špičce v oboru konzolového hraní. Minulý týden se fanoušci po celém světě dozvěděli, že PlayStation Vita půjde do prodeje v únoru 2012
Foto: Gaming precision.com

Konzole od firmy Sony patří nejúspěšnějším na trhu. PlayStation 2 drží se svými 150 miliony prodaných kusů rekord. Před šesti lety si firma ozkoušela pole kapesních herních konzolí a PlayStation Portable, zkráceně PSP, dobyl opět úspěch. Na něj se pokusí nyní navázat s pomocí PlayStation Vita. Minulý týden Sony oznámilo, že do prodeje v Americe i Evropě půjde v únoru 2012. Znovu se pokusí konkurovat Nintendu, které nedávno pohořelo s konzolí Nintendo 3DS využívající technologii 3D zobrazení bez brýlí. Sony tuto technologii zamítlo.

Hru si stáhnete přes síť

Mezi hlavní parametry zařízení patří pětipalcový dotykový display, touchpad umístěný vzadu, dva analogové kontrolní ovladače a kamera na přední i zadní straně. Samozřejmostí bude přístup k internetu. Tento systém by totiž mohl nahradit tradiční způsob pořizování her. Standardem se stane, že nebude nutná žádná fyzická karta s nahraným obsahem, novou hru si bude možné stáhnout přímo ze zdroje. Ovšem Sony nabídne i starý model pořizování her, a to kvůli limitům dat pro stahování. V prodeji budou dva modely konzole, jeden bude nabízet jenom Wi-Fi připojení (250 euro) a druhý k tomu přihodí ještě síť 3G (300 euro).

Přístup k Facebooku a Twitteru

Vývojáři ze Sony také myslí na současný trend sociálních sítí, takže bude konzole nabízet i možnost připojení k profilům na Facebooku a na Twitteru. Zároveň bude zařízení obsahovat aplikaci, která vás upozorní na přítomnost dalšího majitele PS Vita a umožní výměnu dat. Mezi potvrzené hry, které si na konzoli zahrajete, patří Call of Duty, Assassin's Creed nebo Wipeout. Výběr zahrnuje i dalších osmdesát titulů, které se připravují.

 

Právě se děje

Další zprávy