Kvůli Beats Audio si HTC One S nepořizujte

Adam Fiala
13. 4. 2012 8:17
HTC One S přichází jako chudší a tím i levnější sourozenec HTC One X.
Smartphone od HTC
Smartphone od HTC | Foto: Aktuálně.cz

O prvním a nejdražším modelu nejnovější řady smartphonů HTC už byla řeč. Po HTC One X přichází na řadu HTC One S, který do obchodů dorazí až v červenci.

Technicky a cenově představuje střední kategorii, nejlevnějším telefonem bude HTC One V. Předností verze X byl čtyřjádrový procesor, na něj v tomto případě můžete zapomenout. Podle recenzí to však nevadí a reakce smartphonu jsou i tak úžasné. Pro HTC však představuje zástupce hudebního telefonu. Na zapojení know-how a technologií společnosti Beats Audio pracovalo, co se dá. Recenze však poukazují i na zbytečnost tohoto kroku.

Chcete nejprve dobrou či špatnou zprávu? Tak fajn, ta dobrá zpráva se týká toho, že HTC uzavřel svazek mezi rozlišením 540 x 960 qHD a technologií Super AMOLED. Špatné na tom je, že nejde o Super AMOLED Plus. Ačkoli se najde dost vůle k tomu přehlédnout zrnitost displeje, když telefon položíme bok po boku s vysokodefiniční kráskou použitou na modelu One X, vložíme svou přízeň raději do rukou druhého zmíněného. 

Super AMOLED vítězi s nejčernější černou, s bílou barvou to je horší. Porovnáme-li rozlišení těchto dvou modelů HTC One, rozdíly v ostrosti se projeví jen u nativních aplikací a na internetu." Mat Smith, Engadget.com

Co Beats Audio? Funguje? Obě otázky si kladl každý, komu jsem model One S ukázal. Značka Beats se objevuje jako nenápadné označení na zadní straně, ale také je jediným logem vedle HTC, které telefon na svém těle nese. Pro HTC je integrace technologie Beats Audio velká věc. Odpověď na zmíněné otázky je jednoduchá: jde o marketingový trik. Beats Audio posiluje basy a hlasitost, ať už posloucháte cokoliv, ale v jádru nepomáhá zlepšovat kvalitu provedení. A když provedení není lepší, proč se starat?

Popularita samotných sluchátek Beats je výhradně založena na dnešním trendu mezi posluchači, kteří preferují přehnané basy. Když budete chtít hudbu v přirozeném a realistickém znění, raději necháte Beats vypnuté. Pro HTC je to zásadní chyba odhadu, zvlášť když se tak snažili, aby BA bylo kompatibilní s kteroukoli hudební aplikací, včetně produktů třetích stran jako Spotify a Vimeo." Vlad Savov, The Verge

Během testů se HTC One S projevil jako absurdně rychlý a vnímavý, menu sviští kolem dokola a aplikace se otevírají jako blesk. Na pohled se jeví jako obecně rychlejší než One X, ačkoli jeho vybavení je schopnější ve specifických úkonech. Pro každodenní použití je však nesmírně - či spíše děsivě rychlý, ať už brouzdáte na internetu, sjíždíte e-maily, otevíráte aplikace a podobně.

Za příklad si vezměme otevírání fotogalerie zahlcené snímky, jejíž spuštění proběhne okamžitě.  Dosud taková dvoujádrová Sony Xperia S pracuje s nepřehlédnutelným zpožděním při spuštění galerie, abyste si počkali na rozmazané snímky. Oproti tomu u One S je to taková jízda, že se fotografie načtou dřív, než stihnete říct „nenávidím iPhone"."  Natasha Lomas, CNet.co.uk

 

Právě se děje

Další zprávy