Komunikační program ICQ míří do smartphonů Windows

Adam Fiala
23. 11. 2011 9:01
Bezplatný komunikační program ICQ bude dostupný i z telefonů s Windows

V českém prostředí si komunikační program ICQ (neboli I Seek You) získal velkou popularitu a propojil nesčetné množství českých uživatelů na internetu. Dosud mohl uživatel používat ICQ na svém mobilním telefonu pouze prostřednictvím klienta, jako je třeba Jimm. Poté, co v dubnu změnilo ICQ majitele, konečně se snad jeho oficiální verze dostane na smartphony. ICQ by mělo fungovat v operačním systému Windows Phone.

Komunikace po síti se změnila

ICQ uvádí, že má sto milionů registrovaných uživatelů. To bylo v roce 2001. Ovšem od doby, kdy byly možnosti přímé komunikace přes internet malé, se leccos změnilo, včetně příchodu sofistikovaných přístrojů typu smartphone a tablet. Velký vliv na internetovou komunikaci má Facebook. Reálně tak ICQ využívá nejspíš méně lidí, přesto si udrželo nostalgickou hodnotu. Pro mnohé majitele chytrých telefonů s OS Windows Phone tak bude příchod starého programu znamenat vzpomínku.

Komunikační klient byl a částečně zůstává oblíbený v českém prostředí. Tuzemskou verzi spravuje a nabízí ke stažení společnost Centrum. Operační systém Windows Phone je následovník Windows Mobile a objevil se během minulého roku.


 

Právě se děje

Další zprávy