Facebook rozjel výrobu svého telefonu, jmenuje se Buffy

LP Fish
22. 11. 2011 14:50
Facebook chystá vlastní chytrý telefon. Na výrobě se dohodl s tchajwanským výrobcem HTC. Pracovní název přístroje je Buffy. Podaří se mu porazit upíry Google a Apple?
Foto: Repro Aktuálně.cz

O mobilním telefonu vyvinutém pro snazší přístup k sociálním sítím, uvažuje Facebook už několik let. A teď to vypadá, že se úvahy přetaví v činy.

Podle serveru AllthingsD totiž Facebook v minulých dnech pověřil výrobou přístroje tchajwanskou společnost HTC.

Svěřit tento úkol HTC se Facebook rozhodl po zvažování různých variant výrobců, mezi kterými byl například i Samsung. Telefon by se mohl objevit za 12 - 18 měsíců.

Buffy podle zabíječky upírů

Podle serveru AllthingsD má mobil pracovní název Buffy, podle známé televizní zabíječky upírů. Jeho upravený operační systém na bázi Androidu by měl mít v sobě integrované facebookové funkce a měl by také podporovat platformu HTML 5.

HTC i Facebook se k přístroji Buffy odmítli přímo vyjádřit. Mluvčí Facebooku nicméně AllthingsD sdělil:

"Máme jednoduchou mobilní strategii. Myslíme si, že každý telefon je lepší, když je víc sociální. Pracujeme napříč mobilním odvětvím - s výrobci hardwaru, operátory, vývojáři operačního systému i aplikací - abychom přinesli více lidem z celého světa silné sociální zkušenosti."

Facebook tvrdí, že má 350 milionů aktivních uživatelů přistupujících na jeho stránky z mobilních telefonů. I když je tak jeho aplikace doslova na každém chytrém mobilu, kvůli absenci vlastního přístroje hraje v mobilní oblasti jen druhořadou roli.

 

Právě se děje

Další zprávy