Googlu hrozí hrozí zákaz map. Microsoft má patent

tl
19. 10. 2012 18:14
Další patentový spor. Microsoft žene v Německu Google před soud

Microsoft se už několik měsíců v Německu soudí s Motorolou kvůli patentu na technologii týkající se aplikace Google Maps. Vzhledem k tomu, že Motorola nemůže k mapám předat dostatek informací, Microsoft se rozhodl před soud předvolat i samotný Google, který mapy i Motorolu vlastní. Po soudních sporech Applu a Samsungu tu tak možná máme další patentovou válku dvou gigantů.

Motorola by za patent Microsoftu možná i zaplatila, stejně jako to udělali všichni ostatní výrobci hardwaru s Androidem, od letošního roku je ale jejím majitelem Google, a ten za patent zaplatit nechce. Pokud by tak totiž učinil, přiznal by plagiátorství a pravděpodobně by čelil i dalším žalobám.

Soud může Google Maps i zakázat

Pokud Microsoft u soudu s Googlem uspěje, může se stát, že služba Google Maps bude v Německu zakázána, a to nejen pro Android, ale také pro web. Soudní spor by se navíc mohl rozšířit i do dalších států, především do USA, kde obě firmy sídlí.

Můžeme jenom doufat, že se obě společnosti spolu nějak dohodnou, protože na případný zákaz služby Google Maps ve vybraných zemích by doplatily především miliony jejích uživatelů.


 

 

Právě se děje

Další zprávy