Google aktualizuje nový Android Ice Cream Sandwich

Adam Fiala
23. 12. 2011 1:59
Upgradovaný Android 4 se povedlo spustit na tabletu Xoom
Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Android 4.0 Ice Cream Sandwich | Foto: Google

Nejprve se aktualizace nejnovější verze operačního systému Android objevila na posledních modelech smartphonu Samsung. Lokální verze Galaxy Nexus od telekomunikačního operátora Verizon získala 4.0.2. Ta opravila několik oznámení, zlepšila vzhled a automaticky se nyní mobil spojuje se známým zdrojem Wi-Fi. Zároveň však přestal podporovat kodek DivX.

Vychytání much a záplata děr

Následující den Google vypustil pro svůj operační systém aktualizovanou verzi 4.0.3. Postupně tak buduje platformu Andorid 4.0, která stejně jako všechny novinky není na začátku úplně bez chyby. Aktualizace přináší optimalizaci v rámci fungování na přístrojích, opravu chyb a také novinky v oblasti rozhraní pro programování aplikací. V každém případě by právě tato konkrétní verze měla posloužit jako základ používaný v partnerských smartphonech a tabletech, které půjdou do prodeje.

Android 4.0.3 na tabletu

Den poté se podařilo upgradovaný Android 4.0 spustit i na prvním tabletu. Vývojář z XDA ho úspěšně nainstaloval na tablet Motorola Xoom s Wi-Fi. Cenou je, že některé věci nefungují, jak mají - například fotoaparát nepracuje a čas od času se na obrazovce zjeví zelená vrstva.

 

Právě se děje

Další zprávy