Samsung letos hlásí 300 milionů prodaných kusů mobilů

Adam Fiala
16. 12. 2011 8:22
Samsungu rostou prodeje, hlásí rekord
Foto: SAMSUNG.COM

Rok ještě neskončil a společnost Samsung už informuje o pozitivních zprávách. Tentokrát se netýkají uživatele, který by se rád co nejdřív dočkal upgradu chytrých telefonů na Android 4.0. Přestože by Ice Cream Sandwichem nikdo nepohrdnul, radost má hlavně vedení společnosti. Letos se prodá přes tři sta milionů kusů smartphonů. Do konce roku přitom zbývá ještě několik dnů.

Úspěšné série Galaxy

Předvánoční nákupy pak mohou výslednou statistiku ještě zvednout. Mezi manažery Samsungu však nemůže vládnout lepší nálada. Však díky pokoření tří set milionové hranice dosáhli osobního rekordu. Nikdy ve své historii neprodali víc. Koncem roku uvedl na trh například Samsung Galaxy Nexus, již v základní podobě vybavený poslední verzí Androidu.

Meziroční nárůst o dvacet milionů

Samo vedení předává zásluhy za výtečné prodeje hlavně modelům řady S - Galaxy S a Galaxy S2. Druhý jmenovaný šel do prodeje v dubnu. Rekordní čísla Samsung zaznamenal už na konci listopadu. Pro srovnání v loňském roce se po silvestrovských oslavách dobrali k cifře dvě stě osmdesát milionů kusů. Nikoho nepřekvapí, že optimismus a pevnou víru směřují i k dalšímu roku.

 

Právě se děje

Další zprávy