Soud poslal TV Šlágr na vlastní žádost do konkurzu. Šikanují nás, tvrdí televize

ČTK ČTK
2. 11. 2021 13:01
Krajský soud poslal do konkurzu televizi Šlágr. Insolvenční návrh na sebe podala sama televize. Kvůli sporu s firmami České radiokomunikace a Czech Digital Group není od půli června schopná hradit své závazky, má zablokované účty. Televize mluví o šikaně.
Foto: Šlágr TV

Šlágr TV je dlouhodobě v nepříznivé ekonomické situaci. Loni se dostala do sporu s poskytovatelem elektronických komunikací, firmou České radiokomunikace, ohledně platnosti smluv.

Nehradila tak v plné výši platby firmě Czech Digital Group, ta loni v srpnu omezila Šlágru vysílání televizních programů. Pouštěla jen černou obrazovku s nápisem Šlágr bez jakékoliv další informace.

"To zcela odporuje obvyklé praxi, kdy při omezení vysílání je černá obrazovka buďto doplněna informací o přesunutí vysílání na jiný televizní kanál, anebo je z ní odstraněno vše týkající se předmětné televizní stanice," uvedl v odůvodnění soudce Miroslav Veselý. Na konkurz upozornil server Lupa.cz.

Televizi vznikla "zásadní ztráta" obchodního potenciálu. Investoři, jak stojí v odůvodnění, upustili od spolupráce s televizí a nákupu reklamního času. Czech Digital Group podala již dříve na televizi insolvenční návrh, jejž soud letos v květnu zamítl. Navrhla také exekučně vymoci pohledávku 19,3 milionu korun.

Televize má proto účty postižené exekucí a peníze, jež na nich má, jsou zablokované. Šlágr tak není schopen od poloviny června hradit své závazky. Postup Czech Digital Group a Českých radiokomunikací označila televize za koordinovaný a šikanózní.

Krajský soud nařídil jednání, kde se přezkoumají přihlášené pohledávky, na 1. února příštího roku. Ve stejný den by měla být i schůze věřitelů.

Šlágr TV je projekt vydavatelství firmy Česká Muzika. Natáčí a vysílá rozhovory, hudební klipy i koncerty. Sází na lidové písně, dechovou hudbu či trampské písničky. Jejím zakladatelem je hudebník Karel Peterka.

 

Právě se děje

Další zprávy