Sítě Facebook, Instagram a WhatsApp měly výpadky ve střední Evropě, části USA a Asie

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
Aktualizováno 14. 4. 2019 16:20
Velký počet uživatelů sociálních sítí Facebook, Instagram a WhatsApp se v neděli nemohl připojit ke svým účtům. Problém se týkal hlavně střední Evropy, východního pobřeží Spojených států a jihovýchodní Asie. Informoval o tom web downdetector.com, který monitoruje problémy na aplikacích a webových stránkách. Během odpoledne správci sociálních sítí většinu problémů odstranili.
Ilustrační obrázek.
Ilustrační obrázek. | Foto: Reuters

V neděli do 14:30 SELČ nahlásilo problém bezmála 13 000 uživatelů Facebooku, přes 7000 uživatelů Instagramu a více než 3000 uživatelů komunikační aplikace WhatsApp.

Po třetí hodině odpoledne se téměř všude podařilo připojení obnovit. Podle uživatelů fóra na serveru downdetector.com výpadek zasáhl i Českou republiku.

Všechny tři platformy vlastní společnost Facebook. Jednomu z dosud nejdelších výpadků čelily už letos v březnu, kdy se část uživatelů po celém světě potýkala přes 24 hodin s problémy při připojení. Největší sociální síť Facebook celosvětově používá 1,5 miliardy lidí. 

VIDEO: Facebook o nás sbírá data, i když na něm nejsme.

Facebook má několik služeb, které monitorují aktivitu na internetu, i když na této sociální síti v tu chvíli nejsme. Jan Hrušovský vám ukáže jak. | Video: Jan Hrušovský
 

Právě se děje

Další zprávy