Travel Service je za uplynulý rok v zisku

Hana Vorlíčková
19. 7. 2007 12:05
Zisk nepřesáhl 27 milionů korun hrubého
Společnost Travel Service si pořídí novinku od Boeingu - Dreamliner
Společnost Travel Service si pořídí novinku od Boeingu - Dreamliner | Foto: Boeing

Praha - Letecká společnost Travel Service za uplynulý rok vydělala necelých 27 milionů korun hrubého. Čistý zisk pak dosáhl 14,5 milionu korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Travel Service je největší charterovým dopravcem v zemi. Vyjma nepravidelných linek, létá i na nízkonákladových spojích, a to pod značkou Smart Wings.

ČTĚTE VÍCE:
Smart Wings utržily 660 milionů korun
Travel Service nesplnil plán charterové dopravy

Její tržby dosáhly 4,84 miliard korun, celkové výnosy 5,03 miliardy korun. Nejvíce peněz společnost zaplatila za palivo. Loni ho musela do letadel natankovat téměř 88 tisíc tun.

Flotila Travel Service, včetně dvou strojů Smart Wings, sestávala v uplynulém roce z deseti letadel Boeing. Celkem odstartovalo ke 14 tisícům letů, a to včetně těch pro svou maďarskou dceru. To je zhruba o 500 méně než v roce 2005.

"Celkový hospodářský výsledek skupiny Travel Service dohromady české i maďarské firmy byl před zdaněním asi 89,8 milionů korun," uvádí Vlaďka Dufková, mluvčí Travel Service.

Společnost chce v budoucnu expandovat. Již před několika měsíci oznámila, že chce posílit svou flotilu letadel o nové stroje a koupí americký Boeing 787 Dreamliner. Nové letadlo by mělo stát přibližně 153 milionů amerických dolarů (to je asi 3,3 miliardy korun). Travel Service chce letadlo do flotily zařadit v roce 2013, uvedla již dříve Dufková.

Před několika týdny navíc společnost potvrdila, že vede jednání s islandskou firmou Icelandair Group. Ta by měla do TVS kapitálově vstoupit.

Firma Travel Service vznikla v roce 1998. V současné době s ní létá na dovolenou většina klientů českých cestovních kanceláří.

 

Právě se děje

Další zprávy