Souprava vlaku RegioJet poprvé vyjela na koleje

Ekonomika Ekonomika
25. 8. 2011 13:11
Vlak absolvoval neveřejnou jízdu z Opavy do Kolína
Foto: Aktuálně.cz

Opava - Poprvé jako ucelená souprava ve firemních barvách vyjel na neveřejnou jízdu konkurent Českých drah, vlak RegioJet. Jeho trasa začínala ve stanici Opava-východ. Z Ostravy-Svinova vyjel před polednem směrem do stanic Olomouc hl. n., Zábřeh na Moravě a Kolín.

Vlaky dopravce RegioJet vyjedou na trasu Havířov - Ostrava - Praha už září, a to v první fázi jako pětivozové soupravy s celkovou kapacitou cca 240 míst k sezení. RegioJet slibuje větší cestovní komfort než státní dráhy, například klimatizaci, připojení k 230V a wi-fi.

Jančura představil nové zbarvení vlaků  

Zářivá žlutá - typická barva dopravních prostředků skupiny Student Agency podnikatele Radima Jančury, bude i dominantní barvou na vozech a lokomotivách RegioJet.

"Rozhodnutí pro žlutou barvu považuji historicky za jeden z nejlepších kroků, které jsem ve svém podnikání učinil," tvrdí Radim Jančura.

Žlutou na vlacích ale doplní ještě tmavý antracitový pás a střecha šedivé barvy.

Autorem designu vozů je český designér Patrik Kotas.

RegioJet dokončuje přípravy na zahájení provozu svých dálkových vlaků IC RegioJet na trase Praha - Ostrava - Havířov. Jejich provoz zahájí v druhé polovině září a v nejbližších dnech spustí také své nové internetové stránky a prodej dokladů.

 

Právě se děje

Další zprávy