SkyEurope zdražuje letenky a přidává nové linky

hpv
3. 6. 2008 16:15
Od zimního řádu bude SkyEurope létat do Bari a Larnaky
Foto: Sky Europe

Praha - Průměrná cena letenek na linkách SkyEurope poroste. Na dnešním setkání s novináři to potvrdil prezident Jason Bitter. "Děje se tak především kvůli rostoucí ceně ropy. Důvodem je ale i narovnání špatně nastavené cenové politiky z uplynulých let," uvedl. Podle něj firma prodávala letenky za 50 eur i lidem, kteří byli ochotni za ně zaplatit 200 eur.

O kolik se v průměru zvednou ceny letenek, to firma neuvedla. "Přesná čísla nemůžeme zveřejnit kvůli konkurenci," zdůvodnil Tomáš Kika, mluvčí dopravce. Nejlevnější jednosměrné letenky si lze nyní u SkyEurope koupit za cenu 899 korun, včetně poplatků.

Zájem o cestování z Prahy se SkyEurope neustále roste. I to je důvod, proč se pražská flotila od června rozrostla. Nyní tu má dopravce pět strojů.

Rozšíří se i počet destinací. Například od zimního řádu se bude SkyEurope nově létat do italského Bari a do Larnaky na Kypru. Celkem je možné z Prahy odletět do 26 měst Evropy.

Díky novému letadlu typu Boeing 737-700 (v konfiguraci pro 149 cestujících) by se měl počet cestujících SkyEurope z Prahy zvednout ze současných 600 tisíc na dvojnásobek.

Slovenský low-cost by se tak stal na Ruzyni druhou nejsilnější aerolinkou. Nyní je na druhém místě easyJet, SkyEurope je třetí. První místo v počtu přepravených pasažérů patří na Ruzyňském letišti ČSA.

SkyEurope létá z Prahy od roku 2006. Vedle Prahy má základnu také v Bratislavě a ve Vídni.Ve flotile mají celkem 15 letadel. 

Čtěte více:


 

 

Právě se děje

Další zprávy