Provozovatel sjezdovek v Krkonoších vstoupil na burzu

Ekonomika Tereza Holanová Ekonomika, Tereza Holanová
22. 10. 2012 14:50
Během prvního dne obchodování stála jedna akcie firmy Tatry mountain resorts více než tisícovku
Foto: Jan Langer

Praha - Největší poskytovatel turistických služeb na Slovensku vstoupil na pražskou burzu. Akcie společnosti Tatry mountain resorts se na Burze cenných papírů Praha obchodují od 22. října pod zkráceným názvem TMR.

Emisi na trh uvedla skupina J&T Banka. Počáteční cena jedné akcie činí 1 085 korun. Dráže své cenné papíry v systému SPAD nyní obchodují pouze Philip Morris ČR a Komerční banka.

V letošním roce jde o třetí titul, který na některý z regulovaných trhů pražské burzy vstoupil.

Na český trh vstoupila TMR hlavně proto, aby tu získala další stálé klienty. "Češi patří k hlavním klientským segmentům TRM, takže chceme i jim nabízet benefity našeho Akcionářského klubu," uvádí skupina v tiskové zprávě.

Pro vstup do zmíněného klubu je třeba mít alespoň 25 akcií TRM. Členové následně získávají volné vstupy či slevy do středisek, které TRM ve Vysokých a Nízkých Tatrách provozuje.

Firma působí i v Krkonoších

Společnost Tatry mountain resort vznikla spojením firem Ski Jasná a Tatranské lanové dráhy. Kromě Slovenska působí i v tuzemsku - nedávno s Českým svazem tělesné výchovy sjednala dvacetiletý pronájem areálu v krkonošském Špindlerově Mlýně.

Podle informací na svém webu bude skupina za ski areál platit roční nájem 43,8 milionu korun. Zároveň se nový majitel zavázal, že během tohoto období zrealizuje ve středisku investice ve výši 800 milionů korun. Stejně tak se chce zúčastnit privatizace polského střediska PKL v Zakopanem.

Očekává se, že letos Tatry mountain resorts utrží zhruba miliardu korun a skončí v zisku, který by se měl pohybovat na hranicí 200 milionů korun.

Čtěte podrobněji v placené verzi:


 

Právě se děje

Další zprávy