Padlo první trestní oznámení na Hušáka - i kvůli platu

Zdeněk John
27. 6. 2011 19:50
Firma Euroclaim podala trestní oznámení na dlouholetého šéfa Sazky Aleše Hušáka
Aleš Hušák, někdejší šéf Sazky.
Aleš Hušák, někdejší šéf Sazky. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Firma Euroclaim Praha podala prostřednictvím svého advokáta trestní oznámení na Aleše Hušáka, dlouholetého generálního ředitele Sazky.

Společnost požaduje, aby policie zjistila, zda se Hušák nedopustil trestného činu porušování povinnosti při správě cizího majetku, dále zda způsobil úpadek Sazky či zvýhodňoval věřitele. Trestní oznámení podala firma k Obvodnímu zastupitelství pro Prahu 9.

"Jde už o 8.-10. oznámení na mou osobu a už jsem je přestal počítat," uvedl v písemné reakci Aleš Hušák. "Společnost, která podala toto poslední, neznám a její vlastník je nedohledatelný, což je logické, protože se brzy ukáže, že jde o křivé obvinění," dodal.

Euroclaim svá tvrzení uvedená v oznámení opírá o údaje z pracovní smlouvy Aleše Hušáka, kterou označuje stejně jako insolvenční správce Sazky Josef Cupka za nemravnou, a dále o údaje veřejně dostupné ze zprávy o hospodaření firmy.

"Je-li výroční zpráva z roku 2009 pravdivá, pak je s podivem, že společnost, vykazující takové zisky a řádně plnící své závazky v roce 2009, se během jediného roku 2010 dostala do takových potíží, které vyústily v její úpadek a následné prohlášení konkurzu na její majetek počátkem roku 2011," píše se v trestním oznámení, jehož text má Aktuálně.cz k dispozici.

Firma vyčítá Hušákovi také to, že pustil 22 manažerů Sazky  ke konkurenci (Fortuně). Hušák sám tento fakt přiznal s odůvodněním, že nikdy nechtěl svým zaměstnanců bránit ve svobodné volbě pro koho pracovat. Euroclaim však v tom, že zrušil na poslední chvíli konkurenční doložky a manažerům údajně vyplatil i prémie, vidí další možný trestný  čin - porušení povinnosti v insolvenčním řízení. 

 

Právě se děje

Další zprávy