Nova a Prima chystají další kanály. Pobaví vás Smíchov?

Ekonomika Petr Kučera Ekonomika, Petr Kučera
4. 12. 2012 14:50
Stanice s názvem Smíchov má působit celostátně, nejen v Praze

Praha - Svůj v pořadí šestý kanál připravuje ke spuštění skupina Nova společnosti CET 21. Źádostí o licenci by se v tomto týdnu měla zabývat Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Informuje o tom server MediaGuru.cz.

Nova žádá o vydání licence pro kanál s názvem Smíchov. "Má jít o celoplošnou stanici, nikoli regionální, jak by se mohlo zdát z názvu odkazujícího na jednu z pražských čtvrtí. Jméno kanálu naznačuje, že nová stanice by mohla být zaměřená na komedie a zábavu," uvádí server.

Informace o nové stanici nechtěla Nova komentovat. MediaGuru.cz ale připomíná, že dlouhodobě má prý ke spuštění připravených několik kanálů, což na nedávné konferenci Forum Media potvrdil i generální ředitel Jan Andruško. Jejich zaměření, ani přibližné termíny spuštění však zatím neupřesnil.

Letos v červenci zahájila Nova vysílání mužského kanálu Fanda, který tak doplnil nabídku bezplatných stanic TV Nova a Nova Cinema a placených MTV a Nova Sport.

Server připomíná, že nový kanál chystá i televize Prima. Svou čtvrtou stanici s názvem Prima Zoom plánuje spustit v lednu, zaměřit se má na dokumenty.

V příštím roce má začít vysílat i dětský kanál Česká televize s pracovním názvem ČT3.

 

Právě se děje

Další zprávy