Mediafax končí, z agentury zbyde jen zpravodajský web

ČTK Tereza Holanová ČTK, Tereza Holanová
27. 11. 2012 10:55
O práci v agentuře, která do Česka přišla před čtyřmi lety, přijde většina novinářů
Foto: www.Médiář.cz

Praha - V Česku bude působit o jednu tiskovou agenturu méně. Mediafax už nebude poskytovat zpravodajský servis a místo toho se z ní stane zpravodajský web.

Informaci potvrdila Marie Fianová, mluvčí TV Nova, která stejně jako Mediafax spadá do skupiny CET 21.

Podrobnosti o tom, k jakým změnám dojde, odmítla sdělit. "Naše aktivity v oblasti poskytování agenturního servisu ostatním médiím a korporátním klientům budou utlumeny," stojí v oficiálním vyjádření.

Podle informací deníku Aktuálně.cz přijdou současní zaměstnanci agentury o práci. To potvrzuje také online deník Týden.cz, podle něhož do nového roku odejde 20 až 30 lidí. V Mediafaxu tak zůstane zhruba dvanáct osob, které budou mít na starost psaní klasických zpráv.

Na českém trhu působí Mediafax od poloviny června 2008, kdy sem vstoupila jako pokus o konkurenci největší tuzemské agentury ČTK. Přivedl ji sem podnikatel Adrian Sarbu, současný šéf skupiny CME, což je vlastník CET 21.

Již od počátku přitom agentura, která se zaměřila na poskytování textového i obrazového zpravodajského servisu, prodělávala, ačkoliv se ztrátu postupně dařilo snižovat.

Koncem roku 2011 došlo k propojení Mediafaxu s CET 21. Agentura poté dál fungovala, už tato změna si ale vyžádala odchod zhruba čtyřiceti novinářů.

 

Právě se děje

Další zprávy