Myši útočí, na jeden den zavřely už třetí obchod

Tomáš Fránek
3. 5. 2011 10:56
Stejně jako prodejny v Praze a Prostějově, otevřel kolínský Kaufland hned druhý den

Brno - Den poté, co inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce kvůli myšímu trusu uzavřeli Kaufland v Kolíně, se do prodejny mohou vrátit zákazníci.

"Při dnešní následné kontrole, provedené v ranních hodinách, bylo již vše v pořádku," řekl v úterý mluvčí inspekce Michal Spáčil.

Poškozené obaly

"Důvodem uzavření prodejny byl nalezený myší trus na ploše prodejny i v regálech s balenými potravinami. Některé obaly byly poškozené," uvedl Spáčil.

Myší trus našli inspektoři v předchozích dnech také v prostějovském Lidlu a pražském Albertu. Přestože inspekce v rozmezí necelého týdne zavřela ze stejného důvodu tři supermarkety, jedná se podle kontrolorů o výjimečnou událost. "Počet inspekcí je stále stejný, jde o shodu náhod," vysvětlil mluvčí.

Kaufland největší

Hypermarkety Kaufland a diskontní prodejny Lidl, které patří do skupiny Schwarz, jsou největšími obchodníky na tuzemském trhu a ve srovnání s rokem 2009 zvýšily odhadované tržby o 1,5 miliardy korun na 60 miliard korun.

Největší problém s hygienou se objevil v roce 2005, kdy SZPI zakázala s okamžitou platností prodej všech potravin v jindřichohradecké Hypernově. Inspektoři z Tábora totiž opakovaně našli důkazy, že je prostor prodejny zamořen myšmi. Potraviny mohly ohrozit zdraví spotřebitelů

 

Právě se děje

Další zprávy