Levnější telefonování najde nový porovnávač tarifů

Petr Kučera Petr Kučera
28. 12. 2011 10:50
Skončí nepřehledné tarify mobilních operátorů? Zákazníci dostávají silnou zbraň

Praha - Bezplatný porovnávač tarifů mobilních operátorů spustil spotřebitelský časopis dTest.

"Po zadání měsíčně provolaných minut a odeslaných SMS se spotřebitelé ihned dozvědí, jaký tarif či předplacená karta je pro ně cenově nejvýhodnější," slibuje poradkyně dTestu pro oblast telekomunikací Tereza Gáliková.

Zákazníci na zmíněném webu získají také informace nejen o cenách dalších služeb, ale také o podmínkách uzavíraných smluv, které nebývají na první pohled zákazníkům zřejmé a které mohou lákavou nabídku učinit nevýhodnou.

"Mezi nejproblematičtější pasáže patří zejména tarifikace, délka závazku u operátora, převoditelnost volných minut do dalšího období či automatické prodlužování smlouvy," říká Gáliková.

"Výsledky našeho průzkumu mezi více než 2800 respondenty ukázaly, že 73 % spotřebitelů považuje nabídky operátorů za nepřehledné. Velké množství rozličných balíčků zákazníky mate," dodává poradkyně časopisu dTest.

V nejvýhodnější pozici jsou podle ní zákazníci se smlouvou na dobu neurčitou, kteří si mohou okamžitě nechat přenést své číslo k jinému operátorovi. "Při snaze o jejich udržení jim jejich operátor obvykle nabídne ještě lepší podmínky," vysvětluje Gáliková.

Porovnávač tarifů je volně přístupný na adrese www.dtest.cz/tarify.

 

Právě se děje

Další zprávy