Letiště Praha letos přepravilo téměř šest milionů lidí

hjp
24. 7. 2008 15:10
Nejvíce cestujících má stále ČSA
Letadlo je "obklíčeno" policisty na přistávací ploše. Nedaleko jsou připraveny také požární a zdravotní záchranné služby.
Letadlo je "obklíčeno" policisty na přistávací ploše. Nedaleko jsou připraveny také požární a zdravotní záchranné služby. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Rekordních 5,9 milionu cestujících prošlo v prvním pololetí letošního roku Letištěm Praha. Oproti předchozímu roku jde o více než šestiprocentní nárůst.

Výsledky ve čtvrtek zveřejnilo Letiště Praha.

Počty vzletů a přistání letadel meziročně stouply o 4,3 procenta na více než 87 tisíc pohybů.

"Znamená to, že v této oblasti se díky cílené aktivitě  Správy Letiště Praha podařilo motivovat aerolinie k tomu, aby využívaly letadel s vyšší kapacitou přepravovaných cestujících," uvedl Jiří Pos, vrchní ředitel Správy Letiště Praha pro Letecký obchod, provoz a řízení majetku.

Nízkonákladová přeprava se na provozu letiště podílela 23,9 procenty cestujících, což je o více než 10 procent více než loni.

Nárůst přepravených lidí u síťových dopravců činil 7,3 procenta.

Prvenství mezi leteckými společnostmi s nejvyšším počtem cestujících v pololetí zaujímají České aerolinie s více než 2,5 milionem pasažérů.

Druhou a třetí pozici obsadily SkyEurope a easyJet Airlines, čtvrté místo zaujal Travel Service a pětku největších dopravců uzavírá Lufthansa.

Čtěte dále:

 

Právě se děje

Další zprávy