Kvůli hlodavcům zavřela inspekce tři prodejny potravin

Tereza Holanová Tereza Holanová
21. 3. 2013 18:02
V Praze, Prostějově a Domažlicích našla kontrola stopy hlodavců v prodejně
Foto: SZPI

Praha - Na stopy hladovců narazili inspektoři minulý týden celkem ve třech prodejnách - v Praze, Prostějově a Domažlicích. Všechny tři z nich nařídili zavřít. Informovala o tom Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

V hlavním městě objevili kontroloři stopy po hlodavcích v pekárně Ječmínek ve vestibulu stanice metra Luka v Praze 5.

V Domažlicích uzavřela inspekce prodejnu společnosti Penny Market na Husově ulici, neboť tu zjistila značné množství myších exkrementů, požeru potravin a dalších stop přítomnosti hlodavců v prodejně i zázemí. Tyto stopy se nacházely i na cukrářských výrobcích či polotovarech, které prodejce v regálech nabízel spotřebitelům. Inspekce dále konstatovala, že prodejna není řádně zajištěna proti pronikání škůdců z vnějšího prostředí a opatření na jejich redukci jsou zcela nedostatečná.

Další případ nahlásila inspekce z prodejny Petr Kořínek v Žitné ulici v Prostějově. Narazila zde opět zejména na myší exkrementy a požer potravin - ve všech prostorách provozovny včetně regálů s nebaleným pečivem.

Ve všech třech případech provozovatelé nedostatky následně odstranili, takže jim inspektoři při další kontrole povolili opět prodávat.


 

Právě se děje

Další zprávy