Ječmínek: Hušák nedostane od akcionářů mandát k jednání

Veronika Skálová Veronika Skálová
30. 3. 2011 18:55
Šéf Autoklubu tvrdí, že o úvěru s Gladiolusem jednal Aleš Hušák za zády představenstva
Foto: Jan Langer

Praha - Šéf Sazky Aleš Hušák jednal se společností Gladiolus za zády představenstva loterijního gigantu a je nepřijatelné, aby dál vedl jednání za společnost, která je od úterního rozhodnutí v soudu v úpadku. Tvrdí to šéf Autoklubu a člen představenstva Sazky Roman Ječmínek. Autoklub drží čtyři procenta akcií Sazky.

"Zájmy pana Hušáka se naprosto rozešly se zájmy většiny akcionářů," řekl Ječmínek na tiskové konferenci.

Hušák podle něj nemá k jednání s věřiteli od akcionářů pověření a Autoklub mu tento mandát ani nehodlá přiznat. Ječmínek uvedl, že stejný názor mají další čtyři akcionáři - Český olympijský výbor, Česká obec sokolská, Občanské sdružení Orel a Sdružení sportovních svazů.

Právě počet pěti akcionářů, kteří s některým krokem nesouhlasí, může podle stanov Sazky rozhodnutí blokovat.

Zároveň Ječmínek uvedl, že podle jeho názoru, je za současné potíže Sazky přímo odpovědný management společnosti v čele s Alešem Hušákem, který dluhy dlouhou dobu bagatelizoval a situaci neřešil.

Hušák Ječmínkovo prohlášení odmítl a v reakci na něj prohlásil, že Ječmínek je v představenstvu Sazky 16 let a za současnou situaci nese jako firemní "muž číslo 2" také spoluodpovědnost. 

"Na mimořádné valné hromadě, která proběhla 15. března 2011, jsem dostal drtivou podporu jak majoritního, tak některých minoritních akcionářů. O tom, kdo bude nadále jednat s věřiteli, se dohodne představenstvo jako celek," napsal Hušák.

Ječmínek také tvrdí, že pokud Hušák začal jednat se společností Gladiolus o poskytnutí úvěru už v prosinci loňského roku, jak tvrdil v pátek u městského soudu, pak jednal za zády představenstva, které mu k takovému jednání nedalo mandát.

Loterijní gigant Sazka je od 29. března v úpadku a může nakládat se svým majetkem pouze do výše půl milionu korun. Ostatní transakce musí posvětit insolvenční správce.


 

Právě se děje

Další zprávy