Hušák ve svém insolvenčním návrhu žádá reorganizaci

Radek Pecák Radek Pecák
28. 3. 2011 15:41
Jednání s potenciálními investory zkrachovala vinou soudu, tvrdí Hušák
Po Romanu Ječmínkovi již insolvenční návrh podal i Aleš Hušák
Po Romanu Ječmínkovi již insolvenční návrh podal i Aleš Hušák | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Generální ředitel a předseda představenstva Sazky Aleš Hušák skutečně podal k Městskému soudu v Praze Insolvenční návrh.

"Navrhovatel se snažil i po zahájení insolvenčního řízení konstruktivně řešit výpadek likvidity, který nastal, jednáním s potenciálními investory o poskytnutí úvěru, ze kterého měl v úmyslu uhradit všechny své splatné závazky," píše Hušák ve zdůvodnění návrhu. Hned vzápětí ovšem vysvětluje, že jednání o poskytnutí púvěru zkrachovala kvůli insolvenčnímu soudu, který neudělil souhlas s uzavřením úvěrové smlouvy, a proto nezbývá než podat tento insolvenční návrh.

Způsob reorganizace teprve chce vypracovat

Hušák v další části vyčísluje závazky Sazky více než 30 dnů po lhůtě splatnosti.

Mezi věřiteli je zmíněna skupina KKCG s pohledávkou 400 milionů korun, UniCredit Bank s pohledávkou 22,5 milionu korun, dvě pohledávky společnosti ETO ve výši 247 milionů a více než miliarda korun a pohledávka společnosti Siderius v objemu téměř 215 milionů korun.

"Navrhovatel souhlasí, aby o o insolvenčním návrhu bylo rozhodnuto bez jednání", píše se dále v Hušákově návrhu. Návrh obsahuje i způsob řešení úpadku:

"Navrhovatel navrhuje jako způsob řešení úpadku reorganizací s tím," píše Hušák. Odůvodněný návrh na povolení reorganizace hodlá podat ve stanovené lhůtě, tedy deset dnů před první schůzí věřitelů po rozhodnutí o úpadku.

 

Právě se děje

Další zprávy