ČSA zruší příští rok lety do Kanady, přibudou ale nové

Red eko
23. 11. 2007 12:20
Nově poletí třeba na Krétu
Foto: ČSA

Praha - České aerolinie přeruší od ledna příštího roku lety do Kanady. V novém roce tak firma přestane létat do kanadského Montrealu a Toronta.

"Rozhodli jsme se, že budeme do Kanady létat pouze v letní sezóně. Na jaře linky opět obnovíme," uvedl pro deník Aktuálně.cz Radomír Lašák, prezident ČSA.

Poslední let do Montrealu bude vypraven 7. ledna, do Toronta 17. ledna.

ČSA tak budou létat na severoamerický kontinent pouze do New Yorku.

Spojení s Torontem budou znovu České aerolinie zajišťovat třikrát týdně v období od června do října. S provozem do dnešní druhé kanadské destinace Montrealu  na vlastních letadlech ČSA v současné době nepočítají.

O dálkové flotile a případném rušení letů se spekulovalo již několik měsíců. Deník Aktuálně.cz o změnách v zimním letovém řádu 2007/2008 informoval již v červnu.

Souvislosti:

Zároveň dnes České aerolinie oznámily, že zahájí provoz na šesti nových pravidelných a pěti charterových linkách.

Foto: Aktuálně.cz

První novou linkou bude od začátku března spojení Prahy s francouzským Bordeaux s mezipřistáním v Mnichově. Společnost dále plánuje lety do Damašku v Sýrii, Heraklionu na Krétě, největšího kazašského města Almaty, ruského Rostova na Donu a gruzínského hlavního města Tbilisi.

V charterové přepravě přibude El Salvador a další čtyři linky do oblasti bývalé Jugoslávie, Itálie a Řecka.

Od příštího roku České aerolinie přicházejí také s novým modelem operování do Severní Ameriky. Do Spojených států budou letadla stejně jako v letošním roce odlétat každý den na letiště JFK v New Yorku. Pokračovat bude také spolupráce se společností Delta Air Lines z Prahy do Atlanty.

 

 

Právě se děje

Další zprávy