České IT firmy bodují mezi nejrycheji rostoucími

Veronika Skálová Veronika Skálová
19. 10. 2010 12:30
Ve střední Evropě má česká firma čtvrté místo, mezi padesátkou nejrychleji rostoucích je celkem 8 z Česka.
Technologickým firmám se daří. Ilustrační foto.
Technologickým firmám se daří. Ilustrační foto. | Foto: VISA

Praha - Je to čtvrtá nejrychleji rostoucí technologická firma v celé střední Evropě a jednička mezi IT firmami v Česku. Společnost Kentico software předstihly ve středoevropském žebříčku jen dvě polské a jedna rumunská firma.

Žebříček Technology Fast 50 Central Europe pravidelně sestavuje poradenská společnost Deloitte. Do střední Evropy počítá krom Česka, Slovensko, Maďarsko, Polsko, Rumunsko,. Bulharsko, Chorvatsko, Srbsko, Litvu a Estonsko.

Zatímco jednička v celém žebříčku, polská firma Netmedia, která obhájila loňské prvenství, povyrostla o 15 tisíc procent, české Kentico se zvětšilo o 1 781 procent. Spolu s ním se mezi padesát nejrychleji rostoucích dostalo dalších sedm českých společností.

Technologické oblasti se nicméně v regionu daří, mezi padesátku nejrychleji rostoucích se propracovalo i šestnáct nováčků.

Vycházející hvězdou je i LiveSport

"Zlepšení v průměrném růstu oproti minulému roku naznačuje, že technologické společnosti v našem regionu podnikly správné kroky k tomu, aby přestály recesi. V tomto pokrizovém období, kdy se sektor dostal z nejhoršího, bude důležité zdravé vedení a jasná manažerská vize," konstatoval Dariusz Nachyla, výkonný partner skupiny pro technologie, média a telekomunikace společnosti Deloitte ve střední Evropě.

Dobře si vedly internetové firmy z Česka v kategorii vycházejících hvězd - do ní patří firmy, které nemohou vykázat pětiletou historii růstu. První, druhé a páté místo patřilo firmám z Česka.

Jedničkou se stala firma LiveSport, která provozuje online centrum sportovních výsledků. Na druhé místo zařadil Deloitte společnost Internet Shop.

 

Právě se děje

Další zprávy