Avia jede do Ruska. Otevře tam sedm poboček

Petr Jemelka Petr Jemelka
16. 2. 2010 12:04
Do konce roku si chce tradiční český výrobce náklaďáků podmanit ruský trh

Praha - Český výrobce nákladních vozidel střední třídy - letňanská Avia - hodlá do poloviny tohoto roku otevřít v Rusku sedm svých poboček.

Na východ by se měly vyvážet Avie D60, D90 a D120 ve dvou variantách plnění emisní normy. Do konce roku by ráda automobilka Avia, patřící do skupiny Avia Ashok Leyland Motors, získala významný tržní podíl.

Centrum pro ruský trh Avia vytvoří v Moskvě, další pobočky pak vyrostou v Tlumeni, Soči, Petrohradě, Jekatěrinburgu, Kazani a Rostově. V současné době probíhá výběr manažera zodpovědného za ruský trh. 

"Poptávka po nákladních vozidlech střední třídy se zázemím v síti profesionálních servisních center v Rusku stále roste," vysvětluje Marcus Pauels. Navíc Avia vnímá Rusko jako svůj tradiční trh.

Certifikáty o získání osvědčení o homologaci a povolení registrace vozidel, kterými se pro ni plně otevírají dveře na ruský trh, obdrží zástupci společnosti AALM při slavnostním otevření moskevské centrály.

První vozidla Avia si budou moci zákazníci prohlédnout v dubnu na výstavě užitkových vozidel Comtrans 2010 v Moskvě, která odstartuje kampaň, píše se v tiskové zprávě automobilky.

Trocha z historie společnosti Avia


 

 

Právě se děje

Další zprávy