Akce Generali č. 2 Kellnerovi v Rusku nevyšla

aju
5. 2. 2008 17:40
Spojení Home Credit a Nomos bank nebude

Praha/Moskva - Měl to být podobný kousek jako propojení České pojišťovny a středoevropských aktivit italského obra Generali.

Ruská šachová partie, v níž hlavní roli hrála tamní pobočka splátkové společnosti Home Credit a tamní banka Nomos-bank, nejbohatšímu Čechovi Petru Kellnerovi nevyšla.

Scénář měl být stejný. Obě firmy se měly podobně jako Česká pojišťovna a Generali spojit v jediný holding. Dohoda však nebude. První na tento fakt upozornila MF Dnes.

"Můžeme potvrdit, že jedna společnost nevznikne," uvedl pro deník Aktuálně.cz mluvčí Kellnerovy PPF Group Alexej Bechtin.

"Po podrobné analýze trhu jsme se rozhodli, že účinnější strategií pro Rusko bude samostatný rozvoj větve retailového bankovnictví v Home Credit &Finance Bank a korporátního bankovnictví v Nomos-bank. Vytvoření univerzální bankovní skupiny se již neplánuje," doplnil.

Jednání s akcionáři pokračují

Kellner se však svého ruského snu zcela nevzdává.

"Přesunuli jsme náš podíl v Nomos-bank ze struktury Home Credit bezprostředně pod PPF Group," sdělil Bechtin.

V současné době vlastní skupina PPF 17,69 procenta akcií Nomos-bank a v budoucnu předpokládá zvýšení své účasti na úroveň významného minoritního podílu, stojí v tiskové zprávě skupiny.

Podle informací, které deník Aktuálně.cz získal od zdroje obeznámeného s plány skupiny, má jít o 50procentní podíl minus jedna akcie.

"To jsou spekulace," tvrdí Bechtin. "Pokračujeme v intenzivních jednáních s akcionáři Nomos-bank o naší budoucí angažovanosti v bance jako finančního investora vlastnícího významný minoritní podíl. Považujeme to za zajímavou finanční investici," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy