Víte, jak můžete využít verandu? Třeba k odpočinku

Andrea Berniová
28. 8. 2012 9:00
Na verandu se často zapomíná, přitom se dá dobře využít

Má váš dům verandu? Možná ji příliš nevyužíváte a pořádně nevíte, co s ní. To je ale chyba. Z verandy se totiž může stát velmi zajímavé místo, lákavě vypadající prostor, který předchází vstupu do domu.

Veranda, to bývá malá místnost nacházející se před vstupními dveřmi domu. Může být uzavřená, ale i otevřená. Ty uzavřené bývají často z velké části prosklené. Veranda je buď pokračováním domu - je k němu tedy pevně přizděná a má stejnou fasádu jako celý dům, anebo je k domu dodatečně připojena. Takové verandy bývají ze dřeva.

Relaxujte na verandě

K čemu využíváte verandu vy? Možná v ní jen odkládáte boty před vstupem do domu. Mohl by se v ní tedy nacházet botník a veranda tak vlastně nahrazuje předsíň. A to je vše? Proč verandu nevyužít lépe? Můžete do ní třeba umístit lavičku a květiny a využívat ji jako místo k odpočinku. Obzvlášť prosklené verandy se slabými dřevěnými rámy vypadají romanticky, což můžete umocnit ještě záclonkami v oknech. Takový prostor pak přímo láká třeba k četbě knihy a k nerušené relaxaci. Do zahrady je to už pak jen pár kroků. A v otevřených verandách si také můžete posedět, navíc na čerstvém vzduchu. Pokud nemáte terasu, může ji právě veranda částečně nahradit.

Verandu také můžete využít jako zimní zahradu - pokud je uzavřená. Jestli je v ní dost místa, nanoste sem různé pokojové rostliny. I v zimě si tak můžete připadat skoro jako na jaře. Na verandě také můžete vytvořit pelech svému psímu mazlíčkovi. Bude tak mít přehled o všem a zároveň se schová pod střechu.

 

Právě se děje

Další zprávy