Veletrh FOR WOOD představí moderní sruby a roubenky

TD
7. 12. 2011 7:35
Veletrh FOR WOOD, který se bude konat v únoru 2012, potěší milovníky dřevěných staveb
Foto: Lina Németh

Milovníci vůně dřeva se mohou těšit na veletrh FOR WOOD, který se bude konat v termínu 8. - 11. února 2012 na holešovickém výstavišti PVA EXPO v Praze. Jedním z nosných témat akce budou zejména stavby z masivního dřeva, tedy stále populárnější dřevostavby, sruby a tradiční roubenky. Návštěvníci se zde budou moci seznámit s nejnovějšími trendy a dodavateli, nebo se pokochat ukázkou dřevěného srubu.

Součástí únorového veletrhu FOR WOOD bude také soutěž Dřevěná stavba roku 2011, které se mohou zúčastnit nejen moderní dřevostavby a roubenky, ale například i dětská hřiště. Představení jednotlivých soutěžních projektů, slavnostní vyhlášení a předání cen proběhne během veletrhu v pražské Hostivaři. Čestným hostem akce bude stavitel srubů Derek Nott, který již několik let žije v Česku a snaží se prosadit trend ekologicky nezávadné stavby z kvalitního dřeva. Podotýká, že sruby nejsou jen prázdninovým horským sídlem, ale plnohodnotnou obytnou budovou, která je odolná a zároveň energeticky nenáročná.

Během veletrhu FOR WOOD jeho účastníci mohou navštívit velké množství odborných diskusí, nasbírat užitečné kontakty a nejnovější trendy ze zajímavého oboru. Je připraven také doprovodný program, který nabízí například seminář „Jak se žije v dřevostavbě", kde se o své zkušenosti podělí ti, kteří si srub či roubenku zvolili za stálý domov. Návštěvníci veletrhu budou moci využít i služeb poradenského centra, které jim poskytne komplexní informace o stavbě budov z masivního dřeva.

 

Právě se děje

Další zprávy