Sněžná fréza do města je skladná a snadno se ovládá

td
30. 12. 2011 12:10
Sněžné frézy nemusí být velké a neohrabané, menší varianta se vejde do kufru auta
Foto: Aktuálně.cz

Stačí jedna noc a na příjezdové cestě leží desítky centimetrů sněhové pokrývky. Počasí je často nevyzpytatelné a zejména sníh dokáže pěkně znepříjemnit jinak klidné ráno. Místo ranní kávy je třeba vzít do rukou lopatu a vrhnout se na zpřístupnění příjezdové cesty k domu. Hodně času i úsilí ušetří sněžné frézy, které ale bývají často příliš rozměrné, těžké a neohrabané. V městském prostředí se zatím vždy osvědčila lopata. Tomu je ale konec.

Sněžné frézy už nejsou jen výsadou horalů, výrobci odklízečů sněhu se už přizpůsobili i městskému prostředí. Na trh přichází fréza, která překvapí svými rozměry, ale i sympatickým výkonem. V případě potřeby ji lze složit tak, že se snadno vejde do kufru osobního auta, což velmi usnadní její převoz. Zmenšenou verzi sněžné frézy s názvem Canadiana  CS55800 nabízí firma Briggs&Stratton, která ji vybavila spolehlivým a výkonným motorem.

Fréza Canadiana je vyrobena přímo na míru městským podmínkám a pokud nepotřebujete odklidit metrové závěje či namrzlý sníh, poslouží více než dobře. Jednostupňová sněžná fréza je vybavena startovací šňůrou s velkou rukojetí, takže při startování motoru není nutné sundávat zimní rukavice. Své uplatnění Canadiana najde zejména v odklízení sněhu z chodníků, příjezdových cest a vjezdů do garáží. Speciální gumový šnek navíc dokonale vyčistí povrch země. Menší verze sněžné frézy zaujme zejména vysokou mobilitou a snadným použitím.

 

Právě se děje

Další zprávy