Koupelnový nábytek musí být odolný proti vlhkosti

Andrea Berniová
6. 11. 2012 15:08
Nábytek, který umístíte do koupelny, by měl mít několik vlastností. Kromě odolávání vlhkosti musí také šetřit místem
Jaký nábytek si do koupelny vyberete vy?
Jaký nábytek si do koupelny vyberete vy? | Foto: ravak.cz

Rekonstruujete, anebo nově zařizuje koupelnu? Pak budete potřebovat koupelnový nábytek. Nemusí být vhodné použít třeba skříňku, která není pro umístění do koupelny určená. Koupelnový nábytek by totiž měl být především odolný proti vlhkosti. Zdaleka ne všechny kusy nábytku takovou vlastnost mají. Obyčejná skříňka by se časem mohla poničit, zprohýbat a možná by také vytvořila ideální útočiště pro plíseň. Vybírejte raději nábytek přímo určený do koupelen.

Koupelnový nábytek nesmí zabírat moc místa

Dostatkem prostoru koupelny většinou neoplývají, proto by koupelnový nábytek měl být také maximálně úsporný, co se týče prostoru - nesmí zabírat zbytečně moc místa. Chytrým řešením jsou třeba skříňky pod umyvadlem. Dají se vyrobit i na míru tak, aby přesně kopírovaly tvar umyvadla. Využijí tak každý centimetr místa. Pod umyvadlem vám skříňka určitě překážet nebude.

Jakou barvu vybrat?

Pokud byste ale uvítali ještě o něco více úložného prostoru - nejen na kosmetiku a sprchové gely, ale třeba i na ručníky, na fén a podobně, podívejte se po větší skříňce. Je ale vždy lepší, když je spíš vyšší než širší - zabere tak méně místa okolo sebe. Co se týče barev nábytku do koupelny, vybírejte spíš ty světlejší, nejlépe bílou. Ta většinou ladí se sanitární keramikou. Světlé barvy v tomto případě navíc dokážou opticky zvětšit prostor, což bývá u koupelen velmi užitečné.

Pořádek v koupelně je důležitý

Různé uzavíratelné skříňky jsou pro koupelnu ideálním řešením. Možná máte veškerou kosmetiku, čisticí prostředky či šampony postavené na poličce. Utírání prachu pak ale určitě není jednoduché. Sprchové gely či pěny do koupele rozestavěné po okraji vany zase způsobují, že koupelna vypadá neuspořádaně. Pokud se pod nimi a okolo nich navíc drží voda a prach, možná to nebude trvat dlouho a přidá se plíseň.

 

Právě se děje

Další zprávy