3D návrh koupelny: zjistěte, jak bude koupelna vypadat

Andrea Berniová
5. 10. 2012 16:13
Díky 3D modelu poznáte, jestli byste novou koupelnu neměli raději zařídit trochu jinak
Zjistěte, jak bude vaše koupelna vypadat - díky 3D návrhu
Zjistěte, jak bude vaše koupelna vypadat - díky 3D návrhu | Foto: SIKO Koupelny

Plánujete rekonstrukci bytového jádra? Panelákové koupelny bývají všechny stejné a nepříliš vzhledné. Umakart nemá nejlepší vlastnosti: špatně akusticky izoluje a daří se na něm plísním. Díky rekonstrukci můžete konečně mít koupelnu, která se vám bude líbit.

Možná ale stavíte dům a přemýšlíte, jak by měla koupelna a toaleta vypadat. Jakou dlažbu použít? A co obklady? Nebude koupelna kvůli vámi vybraným obkladům příliš tmavá? Nejspíš si lámete hlavu i s rozmístěním sanitární keramiky a koupelnového nábytku. Pokud chcete mít koupelnu zařízenou přesně podle vašich představ, nechte si zhotovit její 3D model.

Jaké budou obklady ve skutečnosti?

Koupelnová studia, kde si vybíráte dlažbu, obklady a zařízení koupelny, někdy nabízejí právě vytvoření 3D návrhu vaší nové koupelny. K čemu je to dobré? Do modelu se zanesou přesně ty dlaždice, které plánujete použít. Uvidíte tak, jestli s příliš tmavými dlaždicemi nebude místnost vypadat menší nebo jestli spolu vámi zvolená kombinace obkladů dobře ladí.

Když poskytnete rozměry vaší koupelny, vytvoří grafik přesný návrh. Navíc se do modelu dají zakomponovat i ostatní prvky koupelny. Když si i vybavení koupelny vyberete ve stejném studiu, dokáže grafik do modelu vložit i toaletu, umyvadlo, vanu či sprchový kout, který jste si vybrali. Uvidíte tak, jestli je rozmístění efektivní a můžete ho v návrhu zkoušet měnit.

Vše pečlivě změřte

Můžete mít přesnou představu o tom, jak bude vaše koupelna či toaleta vypadat a nic vás nepřekvapí. 3D model může sloužit i jako projektová dokumentace, je totiž velmi přesný.

Důležité ale je zadat správné údaje: tedy rozměry koupelny, rozměry oken či dveří, jejich směr a šířku otevírání, případně úhel skosení střechy.

 

Právě se děje

Další zprávy