I kotel na tuhá paliva může šetřit životní prostředí

Ingrid Špátová
13. 11. 2011 14:44
Kotel na tuhá paliva nyní může topit ekologicky

Ceny plynu a elektřiny se neustále zvyšují, a proto se stále více domácností vrací k topení na tuhá paliva, které je mnohem levnější. Tuhá paliva ale zároveň nebývají šetrná k životnímu prostředí kvůli nebezpečným emisím. Nový model kotle Dakon DOR F však dokázal, že topit tuhými palivy může být ekologické.

Kotel splňuje všechny potřebné normy a hladinu emisí rapidně snižuje. To se daří bez použití spalinového ventilátoru, což znamená vyšší životnost a spolehlivost kotle, nižší pořizovací náklady na elektronickou výbavu a ušetřené peníze za elektřinu. Ročně lze tedy ušetřit až padesát procent výdajů oproti vytápění na elektřinu.

„Kromě hnědého uhlí mohou uživatelé spalovat i dřevo, hnědouhelné brikety, lisovaná paliva, černé uhlí či koks," popisuje hlavní výhody kotle Pavel Pitař, produktový manažer české značky Dakon.

Kotel Dakon je velice bezpečný. „Obsahuje například chladící smyčku proti přehřátí. Ta v případě nedostatečné cirkulace pouští do potrubí kotle studenou vodu a zabraňuje tak jeho přehřívání," říká Pilař.

 

Právě se děje

Další zprávy