Chutná vám pečivo ze supermarketů, nebo ho raději nakupujete v pekárnách? Stane se, že si v obchodě žádné pečivo nevyberete, protože už je ztvrdlé, nemají váš oblíbený druh, anebo se vám zkrátka nelíbí? A co kdybyste si například chleba upekli sami doma?
Nemusí to být několikahodinová práce, ze které nakonec vzejde tvrdá a nepoživatelná hromádka těsta. Stačí si pořídit domácí pekárnu. Díky ní můžete mít doma stále čerstvé domácí pečivo a navíc budete přesně vědět, jaké má složení.
Různé pekárny nabízejí odlišné funkce - podle toho byste si tu svou také měli vybrat. Seženete třeba přístroj nabízející speciální funkci, kterou oceníte, pokud musíte dodržovat bezlepkovou dietu. Některé pekárny zvládnou i celozrnné pečivo. Dalším faktorem, kterým byste se při výběru měli řídit, je velikost pečící nádoby. Pro pětičlennou rodinu se hodí ta větší, pro pár postačí malá.
Necháte na domácí pekárně i přípravu těsta?
Je na vás, jestli si najdete recept na chléb a od základu ho připravíte doma, anebo si jen koupíte předpřipravenou směs, nasypete ji do pekárny, přidáte vodu a necháte přístroj, aby se o všechno postaral sám. Dokáže totiž smíchat suroviny, správně uhníst těsto a chléb upeče.
Pokud tedy nemáte čas na přípravu těsta, ale domácí chléb byste si dali rádi, je pro vás domácí pekárna ideálním řešením. Můžete navíc nastavit, kdy pekárna začne péct. K snídani tak budete mít připravený čerstvý, teplý chléb.
Domácí pekárny nemají vysokou spotřebu energie. I díky tomu vás může vyjít příprava domácího chleba levněji než jeho nákup v obchodě. Proč byste měli být závislí jen na tom, co najdete v regálech?