Chcete si konečně pořídit gril? Zkuste ten plynový

Andrea Berniová
25. 5. 2012 11:24
Žádné dřevo, uhlí ani kouř. Plynový gril nabízí větší pohodlí
Foto: Aktuálně.cz

Sezóna grilování je v plném proudu. Není nic lepšího než strávit večer na zahradě grilováním a pochutnáváním si na připraveném jídle. Možná ale gril stále ještě vybíráte a zkrátka se nemůžete rozhodnout. Vybírejte a zvažujte, ať si můžete příjemné strávených večerů na zahradě užívat co nejdříve.

Můžete zkusit plynový gril. Jeho velkou výhodou je, že nemusíte nakupovat uhlí a nepotřebujete ani dřevo. Po skončení grilování nemusíte gril čistit od spálených zbytků uhlí. Plynové grily se lépe udržují a obsluhují, nebude vás obtěžovat žádný kouř. Na rozdíl od grilů na uhlí dokážou ty plynové zajistit rovnoměrnou teplotu na celé ploše grilovacího roštu.

Jakou velikost a typ?

Můžete vybírat z mnoha typů plynových grilů. Liší se velikostí, počtem funkcí a roštů a samozřejmě cenou. Ty nejmenší můžete postavit na stůl, větší jsou dostatečně vysoké, aby se daly pohodlně obsluhovat ve stoje. Větší grily mívají i skříňky nebo šuplíky, kam můžete uložit pomůcky pro grilování a budete je mít na dosah.

Oceníte určitě i plochy po stranách grilu, kam si můžete odložit právě pomůcky pro grilování, pokud je zrovna nepotřebujete, nebo třeba talíř s masem. Můžete mít gril s jedním menším roštem, anebo gril s více rošty, který navíc obsahuje i otáčecí vidlici, na níž můžete opékat třeba kuře.

I ty klasické mají své kouzlo

Ani plynové grily ale nemusejí vyhovovat každému. Pokud máte rádi klasiku - zapalování grilu pomocí dřeva a papíru, následné nasypání uhlí a udržování žáru, možná vás grilování na plynovém grilu nebude bavit. Tam se totiž nemusíte starat o nic kromě přísunu plynu. Pokud je pro vás maso „provoněné"uhlím nenahraditelné a grilování bez vůně ohně si neumíte představit, zůstaňte raději u klasiky.

--------------------------------------------------------------------------------

Už jste si pořídili gril? Tipy na grilování můžete nalézt i zde.

 

Právě se děje

Další zprávy