Bazénová plachta zastaví nečistoty a umí i ohřát vodu

Andrea Berniová
27. 6. 2012 12:00
Můžete mít plachtu s navijákem a třeba i solární plachtu. Díky ní bude voda teplejší

Máte bazén? Pak určitě stále řešíte jeden problém: čistotu vody. Do vody se stále dostávají nejrůznější předměty. Listí, stébla trávy, hmyz, zrnka písku. Důležitá je v tomto případě filtrace. Větší předměty můžete z hladiny odstraňovat pomocí bazénové síťky.

Nejlepší je ale prevence - zajistěte, aby se nečistoty do vašeho bazénu pokud možno vůbec nedostaly. S tím vám pomůže bazénová plachta. Pro menší nadzemní bazény stačí plachta, kterou sami rozvinete a na okrajích bazénu zajistíte provázkem. S plachtou pro větší bazény už to není tak jednoduché. U těch zapuštěných navíc není snadné plachtu uchytit.

Zkuste plachtu s navijákem

Jednoduchým řešením je plachta s navijákem. Už žádné složité skládání a rozkládání velké plachty, žádné přikrývání bazénu na několik pokusů. Pouze otáčíte klikou i navijáku a plachta se sama stahuje nebo vytahuje.

Existují různé typy plachet, liší se podle tvaru bazénu a mívají rozdílnou velikost. Můžete si koupit také plachtu, která pomůže s ohřevem vody. Jde o tak zvané solární plachty, jejichž základem je bublinková folie. Ta má velmi dobré termoizolační vlastnosti.

Plachty mohou být i pevnější

Pokud ale máte malé dítě, nespoléhejte na to, že ho plachta ochrání před pádem do bazénu. Naopak, protrhne se s ním a mohlo by se do ní zamotat. Některé plachty jsou pevnější a speciálně vyvinuté jako bezpečnostní.

Lepším řešením je v tomto případě ale bazénové zastřešení, které se dá zamknout. Kromě toho zajistí, aby voda byla teplejší, stejně jako plachta nepustí do bazénu nečistoty a můžete se koupat i pod ním - třeba během letního deště.

--------------------------------------------------------------------------------

Jaké zahradní bazény vám vyhovují?

 

Právě se děje

Další zprávy