Pocta motorismu: Na oslavě se představují významná auta z historie Československa

Eva Srpová Eva Srpová
27. 10. 2018 21:44
Autoklub ČR si připomíná oslavy vzniku republiky. Akce Pocta motorismu, která se koná v neděli 28. října v Praze před sídlem Autoklubu v Opletalově ulici, láká všechny fanoušky historických aut.
Na akci Pocta motorismu se ukáže také unikátní Aero Minor Sport. Model se úspěšně zúčastnil závodů Le Mans.
Na akci Pocta motorismu se ukáže také unikátní Aero Minor Sport. Model se úspěšně zúčastnil závodů Le Mans. | Foto: Markéta Navrátilová

Před Autoklubem ČR sídlícím v pražské Opletalově ulici se v neděli koná akce Pocta motorismu, která je součástí národních oslavy 100 let republiky. Láká k návštěvě především automobilové fanoušky, protože ze budou k vidění nejzajímavější vozy československé historie.

Ta je ostatně s automobily úzce spjatá. O nejzajímavějších autech z první republiky, která se dala považovat za automobilovou velmoc, jsme ostatně psali také zde

Součástí programu bude také výstava věnovaná české závodnici Elišce Junkové, která ve dvacátých letech patřila k nejrychlejším ženám světa. Celá akce je zdarma a bude probíhat v neděli 28. října od 9 do 17 hodin.

"Mezi vystavenými automobily budou československé značky Tatra, Škoda, Aero, sportovní motocykly Jawa, ČZ, Eso, dále například sportovní vozy Wikov z roku 1928 a Praga Alfa z roku 1932. Nejstarším exponátem bude Praga Grand z roku 1919, která byla v majetku prezidentské kanceláře.

V Opletalce bude k vidění také dakarská Tatra Karla Lopraise, Bugatti T35B, Aero Minor Sport, Tatra 607 Monopost, Škoda Octavia WRC Rally Special a další," řekl Aktuálně.cz tiskový mluvčí Autoklubu ČR Bohumil Pácl.

 

Právě se děje

Další zprávy