Čtenáři rozhodli, tahle socialistická auta se líbí nejvíc. Je mezi nimi váš favorit?

Jan Matoušek Jan Matoušek
30. 7. 2023 6:32
Kdo vyráběl nejhezčí auta za železnou oponou? Před časem jsme zveřejnili přehled socialistických aut, která možná nebyla technicky na úrovni západních modelů, doháněla je ale minimálně vnějším vzhledem. Spolu s tím šla ruku v ruce i výzva čtenářům, aby se podělili o názor, která socialistická auta se jim nejvíce líbila. A trochu se to nakonec přetavilo i do osobních vzpomínek.

Jedině Tatra

Naznačili jsme to, Škoda 110 R se v odpovědích objevuje docela často, ale nejde zdaleka o jediné československé auto, které čtenáři Aktuálně.cz považují ze socialistické produkce za to nejkrásnější. Čtenář, který se podepsal jen jako Tomáš, spolu s dalším respondentem Milanem Korbelem shodně odpovídají, že nejhezčí je jednoznačně Tatra 603, oba pak zmiňují i Tatru 613. Milan Korbel přidává i další česká auta jako již zmíněné "erko" nebo "embéčko". "Čechům nemusím vysvětlovat," píše.

Tatru 613 zmiňuje i čtenář, který se podepsal jen jako Roman. "Osmiválec, pohodlí, nezávisle topení… Bylo to to nejlepší, co východní blok měl," vysvětluje svou volbu.

 

Právě se děje

Další zprávy