Nejdražší české auto stojí 1,4 milionu: Co mají Škoda či Hyundai na vrcholu nabídky?

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 4. 2020 6:02
Škoda, která vyrábí i jeden model Seatu, Hyundai a kolínská TPCA. To jsou automobilky, které na českém území produkují osobní auta. Většinou se snažíme najít nejlevnější modely těchto výrobců, tato galerie ale půjde přímo proti tomuto trendu. Zmapovali jsme totiž naopak nejdražší auta, bez příplatkových prvků, která se v Česku vyrábí.
Foto: Výrobci

5. Hyundai Kona Electric - 1 199 990 Kč

Novinkou ve všech přehledech aut vyráběných na českém území je Hyundai Kona Electric. Korejská automobilka spustila jeho výrobu v Nošovicích v březnu (více zde), čili jen krátce předtím, než musela produkci aut přerušit kvůli pandemii nemoci covid-19. Produkce už nicméně v Nošovicích opět běží (více zde).

Elektrická Kona se v blízkosti Frýdku-Místku vyrábí jen ve variantě Power, to znamená s baterií o kapacitě 64 kWh a udávaným dojezdem 484 km. Výkon elektromotoru je 150 kW (test vozu najdete tady). Nejvýše posazená varianta Style Premium potom začíná na 1 199 990 korunách, a to včetně slevy 50 tisíc korun, kterou výrobce poskytuje. Výbava pak obsahuje navigaci s 10,25palcovým displejem, sledování mrtvých úhlů, adaptivní tempomat, průhledový displej, diodová světla nebo 17palcová litá kola.

České zastoupení značky potom nabízí akční verzi Czech edition k zahájení výroby elektrické verze Kony. Ta má vlastně stejnou výbavu jako Style Premium, ale má akční cenu posazenou na 1 099 990 korun, tedy o sto tisíc níže.

 

Právě se děje

Další zprávy