Nejdražší české auto stojí 1,4 milionu: Co mají Škoda či Hyundai na vrcholu nabídky?

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 4. 2020 6:02
Škoda, která vyrábí i jeden model Seatu, Hyundai a kolínská TPCA. To jsou automobilky, které na českém území produkují osobní auta. Většinou se snažíme najít nejlevnější modely těchto výrobců, tato galerie ale půjde přímo proti tomuto trendu. Zmapovali jsme totiž naopak nejdražší auta, bez příplatkových prvků, která se v Česku vyrábí.
Foto: Martin Přibyl

4. Cupra Ateca - 1 224 900 korun

Když jsme podobný žebříček sestavovali naposledy v listopadu 2018, byla Cupra Ateca tím nejdražším vozem vyráběným v České republice. Stála tehdy 1,2 milionu korun. A přestože se cena sportovního SUV změnila jen minimálně, nepatří ani mezi trojici nejdražších aut s českým pasem.

Nejdražší verze Seatu Ateca z Kvasin (test čtěte zde) tak stojí dle ceníku 1 224 900 korun. Pod kapotou má benzinový dvoulitr o výkonu 221 kW v kombinaci s dvouspojkovým automatem DSG a pohonem všech kol. Ve výbavě vozu nechybí navigace, diodová světla, digitální budíky, adaptivní podvozek, panoramatický kamerový systém či sportovní doplňky včetně anatomických sedadel nebo 19palcových kol.

 

Právě se děje

Další zprávy