VOLBY:Proč se to stalo a jak to dopadlo

Redakce
5. 6. 2006 0:00
VOLBY 2006 - Místo rozhodnutí přinesl uplynulý víkend otazníky. Proč a jak to dopadlo? Uvnitř: NOVÁ SNĚMOVNA, VÝSLEDKY, VÍTĚZOVÉ a PORAŽENÍ.

Více než půl roku průběžně a od jara velmi intenzivně se reportéři Aktuálně.cz věnovali cestě Česka k volbám. Poslední tři dny potvrdily mnohé z předpovědí, avšak zároveň i překvapovaly.

Tady je souhrn toho nejdůležitějšího:

Foto: Tomáš Daněk
  • Čechy vs. Morava - rozdělená země
    Čechy hlasovaly pro změnu a obrat napravo, Moravané vsadili na sociální jistoty levicové vlády. Podobně jako v roce 1992 Slováků, měli by se teď Češi "zbavit" Moravy: stejně jako před 14 lety i nyní lidé z východu země svým hlasováním zabránili reformám...
Navzdory počátečnímu incidentu, zůstal ministr Rath až do konce diskuse v jednu hodinu odpoledne.
Navzdory počátečnímu incidentu, zůstal ministr Rath až do konce diskuse v jednu hodinu odpoledne. | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz
  • Kdo jsou vítězové a poražení
    Kdo jsou vítězové a poražení v krajích? A jakou podporu dali voliči politikům preferenčními hlasy? Před čtyřmi roky volily regiony - s výjimkou Prahy a Liberecka - sociální demokracii. Ta si podporu neudržela - prohlédněte si velkou INFOGRAFIKU.
Foto: Aktuálně.cz
  • Výměna: 100 nových poslanců
    Dolní komoru parlamentu čeká "generační výměna" - zpoloviny ji mají obsadit nováčci. Porovnejte sněmovnu s původním odhadem.
Foto: Aktuálně.cz
Foto: Aktuálně.cz
 

Právě se děje

Další zprávy